Autóbérlés feltételei

Az autóbérlés feltételei olyan dolgok, amelyeknek teljesülniük kell, mielőtt egy járművet igénybe vehetnénk egy cégtől. Ez több tényezőt is magában foglal.

Az első és legfontosabb dolog, amit az összes irodában ellenőriznek, az érvényes jogosítvány. Minden esetben rendelkezni kell legalább egy, de sok helyen inkább legalább két éves vezetői engedéllyel. Nálunk az egy éves vezetői engedély az alapfeltétel. A legtöbb helyen, így nálunk is, minimum 21 év az elvárt életkor, amelynek betöltése szükséges ahhoz, hogy az autóbérlés feltételei teljesüljenek.

Ez a két feltétel együtt biztosítja, hogy tapasztalt vezető üljön a kormány mögött. Gondoljuk csak végig, hogy senki nem adna kölcsön könnyű szívvel egy új autót egy frissen vizsgázott, tapasztalatlan embernek, aki még nem tudja, milyen csúcsforgalomban vezetni. A leendő vezető személyes iratai is szükségesek ahhoz, hogy a szerződés létrejöhessen. Ezek irodáról irodára változóak lehetnek. Nálunk egy személyes okmány, amely lehet személyi igazolvány vagy útlevél, valamint a lakcímkártya azok, amiket mindenképp hozni kell.

Céges autóbérlés feltételei

Amennyiben cégként szeretnél kölcsönözni, további iratokkal is készülnöd kell. Ez is változó lehet irodától függően. Nálunk a cégkivonat, valamint az aláírási címpéldány az elengedhetetlen iratok. Az összes többi feltétel megegyezik a magánszemélyekkel szemben támasztott feltételeknek.

Kaució és egyéb feltételek

A fenti feltételeken túl a kaució az, amit minden bérlőnek letétbe kell helyezni biztosítékként autóbérlés során. Ennek mértéke szintén irodánként, egyes esetekben járművenként változhat. Ez a biztosíték arra, hogy az ügyfelek valóban vigyáznak a járművekre.

Az autóbérlés feltételei természetesen nem csak arra vonatkoznak, hogy milyen iratokat kell hozni és hány éves kell, hogy legyen az ember. Vannak olyan cégek, ahol szigorúbb kikötések vannak arra vonatkozóan, hogy ki kölcsönözhet járművet. Az autóbérlés feltételei alá tartoznak azok a dolgok is, mint például a felelős vezetés. Akár saját, akár kölcsönzött járművel utazunk, felelősségünk figyelni a saját és a többi ember biztonságára az utakon. Ehhez kapcsolódik még a közlekedési szabályok betartása is. Itt jön képbe a letett kaució, hiszen szabálysértés esetén ugyanúgy felelősséggel tartozik a sofőr, mintha saját járművéről lenne szó.

Cégünk törekszik a rugalmas lehetőségek biztosítására, hogy az autóbérlés feltételei számodra is megfelelőek legyenek. Gyors és ügyfélközpontú kiszolgálásunk tanúsítja, hogy nem egyoldalúak az elvárások felelősség terén. Harminc éves tapasztalatunk bizonyítja, hogy megtaláltuk a megfelelő egyensúlyt a feltételek és a kiszolgálás minősége között. A fentiekből láthatjuk, hogy az autóbérlés feltételei nálunk kizárólag olyan dolgok, amelyek nemcsak a járművek, hanem az ügyfeleink és az utakon lévő többi ember biztonságát szolgálják.

Amennyiben bármilyen további kérdésed lenne az autóbérlés feltételei kapcsán, vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben!